Acer представи най-тънкия лаптоп в света 09.01 | 17:57

Acer Aspire S5 ще бъде широк само 1,5 см и ще тежи под 1,35 кг

От Георги Георгиев

Acer представи най-тънкия лаптоп в света, дни преди от конкуренцията да представят своите модели ултрабуци на Електронното потребителско изложение в Лас Вегас (CES), информира AFP.

Тайванският компютърен гигант ще започне доставките на моделите от серията Acer Aspire 5 през второто тримесечие на тази година. Цената им ще бъде обявена през следващите седмици.

Aspire S5 разполага с 13,3-инчов екран и е широк сантиметър и половина в най-широката си точка. Теглото му е малко под 1,35 кг.

"До втората половина на годината ще разполагаме с четири модела ултрабуци на пазара, като в бъдеще се очакват и нови модели", казва изпълнителният директор на Acer Чанг Ю Уонг.

От Acer предвиждат и пускането на ултрабуците под Windows 8. Това ще стане, след като Microsoft пусне новата версия на операционната си система по-късно тази година, обясни Уонг.

По време на представянето на модела изпълнителният директор на компанията предрече, че до края на годината ултрабуците ще заемат дял от 35% от продуктовата линия на Acer.

От компютърният производител обявиха и планове за пускането на безплатна услуга, която ще позволи на потребителите да съхраняват видеоматериали, снимки и документи в облачната структура Acer Cloud и да имат достъп до файловете от всяко устройство под Windows 8 или Android.

Водещи

Най-четени