Aliens: Colonial Marines с разтърсващ трейлър 22.05 | 11:37

Ще бъде истинско продължение на филмовата трилогия

От Ивайло Коралски

Японският издател SEGA, който държи правата върху марката Aliens относно разработката и разпространението на софтуерни продукти, обяви, че очакваната от милиони фенове нова игра ще направи премиерата си на 12 февруари 2013 година.

За да отпразнува анонса, японската компания разпространи и трейлър на многобюджетната игра, разработвана от 2006 година насам.

Студиото, което работи върху очаквания проект е Gearbox.

В проекта имат пръст и 20th Century Fox, които следят всеки стадий от разработката на продукта. Последното не е случайно, защото филмовата компания и SEGA гласят Aliens: Colonial Marines за истинско продължение на оригиналната филмова трилогия.

При разработката на продукта SEGA е получила ексклузивни скици и сценарни идеи за продължение на трилогията лично от режисьора на оригиналната част Ридли Скот.

Aliens: Colonial Marines ще бъде обвързана сюжетно и с очаквания блокбъстър на Ридли Скот – "Прометей".

"Нашата идея винаги е била да създадем видео игра истинско продължение на оригиналната Alien трилогия", споделя президентът на Gearbox Ранди Пичфърд.

"За наратива на играта ще заложим върху вълнуващи, напрегнати, страховити и качествени екшън моменти. Всеки ще може да преживее историята сам, или в кооперация, заедно с приятели. Играта ще бъде 100-процентово Alien преживяване", продължава президентът на компанията.   

Главният мениджър в маркетинговия отдел на SEGA от своя страна също се изказва ласкаво за студиото, което стои зад разработката на чаканото дълго години продължение на оригиналната трилогия:

"От момента, в който подписахме договор с Gearbox знаехме, че Aliens: Colonial Marines ще бъде изключителен продукт. След като заглавието вече е във финален стадий на разработка, спокойно можем да обявим и пусковата му дата, на която всички почитатели на творчеството на легенди от калибъра на Ридли Скот, Дейвид Финчър и Джейс Камерън могат да очакват истинско блокбъстър преживяване с марката Alien".

Зловещият трейлър, сега:

 

Водещи

Най-четени