Amazon пуска 10-инчов Kindle Fire? 01.07 | 18:10

Според слухове интернет компанията работи и върху нов модел на 7-инчовия си таблет

От Георги Георгиев

Горещите летни емоции на таблетния пазар изглежда скоро няма да стихнат. След като през последните дни Microsoft и Google пуснаха свои таблети, хвърляйки ръкавицата на лидерите Apple и Amazon, сега нови слухове поддържат интереса на анализаторите и на широката публика.

Слуховете дойдоха от технологичния блог BGR. Според тях Amazon се готвят да предложат два нови модела на своя Kindle Fire – 7-инчовият Kindle Fire Coyote, който ще бъде с променен дизайн, както и изцяло новият 10-инчов Kindle Fire Hollywood.

От съобщението става ясно, че 7-инчовият Coyote ще притежава двуядрен процесор, подобно на сегашния Fire. 10-инчовият Hollywood пък ще има по-мощен четириядрен процесор, както и камера, разположена от предната страна. Така моделът ще бъде по-конкурентен на неоспоримия лидер iPad. Според слуховете и двете устройства вероятно ще разполагат с microUSB и HDMI портове.

За момента от Amazon не предоставят никаква информация по въпроса. Но ако се окаже, че информацията на BGR е истина, то можем да очакваме двете устройства да се появят на пазара вероятно по-късно през тази година.

Водещи

Най-четени