Amazon спира да продава конкурентни продукти на Google и Apple 02.10 | 09:33

Тези на Sony, Microsoft и Roku обаче ще продължат да се предлагат

От Ивайло Коралски

Когато конкуренцията е нажежи, някои действително може да пострада. С днешна дата Amazon прогори доста неочаквано Google и Apple, спирайки от продажба стрийминг продуктите на двете компании. 

Основната причина за подобно решение според Amazon e "да не се объркват клиентите".

Трети фирми продавачи са получили писма от Amazon със заповед да изпразнят техните Google Chromecast и Apple TV инвентари до 29 октомври. Другата истина обаче, е, че решението на Amazon най-вероятно е продиктувано от факта, че Chromecast и Apple TV не поддържат услугата Amazon Prime Instant Video. 

Разбира се, цялата ситуация става още по-странна, предвид факта, че Amazon продължава да продава конкурентни устройства като Fire TV и Fire TV Stick.

"В рамките на последните три години Prime Video се превърна във важна част от Prime", пише в изпратеното до третите фирми продавачки писмо. "Важно е стрийминг хардуерът, който продаваме, да поддържа Prime Video, за да се избегне объркване при нашите клиенти."

Цялостният спектакъл, признаваме, е невероятен. Реално в него Apple и Google не го играят приятелски (към Amazon), отказвайки поддържа на Prime услугата. От своя страна най-голямата онлайн книжарница в света им отвръща по същия начин, не желаейки да продава техните продукти.

Amazon допълва, че Roku, Xbox и PlayStation на Sony няма да бъдат афектирани от бана на Google и Apple – най-вероятно защото японците, Roku и Microsoft играят приятелски (PS4, PS3 и Xbox поддържат Prime Video услугаата).

Така де, без думи...

Водещи

Най-четени