Android Market вече с над 400 хиляди приложения 05.01 | 10:25

Онлайн магазинът за приложения на Google бележи сериозен ръст след промените

От Георги Георгиев

Android Market постепенно подобрява възможностите си за продажба на приложения и улеснява възможността за откриването им. Поради тези причини сайтът за приложения на Google бележи сериозен ръст в броя на приложенията, които наскоро надминаха 400 хиляди.

Тази бройка е два пъти по-голяма от броя на приложенията, преди само осем месеца, коментира GigaOM, цитиран от Applolicious. За сериозния интерес към мобилната операционната система на Google говори и фактът, че средно 700 хиляди устройства под Android се активират всеки ден по света.

По брой на приложенията Android Market вече догонва онлайн магазина на iTunes, който премина границата от 400 хил. в началото на 2011 г.

Наскоро от Google се похвалиха, че сайтът им е преминал психологическата бариера от 10 милиарда свалени приложения, като към момента темпото, което потребителите на Android Market поддържат, е средно по един милиард сваляния месечно.

Според Applolicious може би най-важната промяна в случая е подобрената стратегия на представяне на новите разработки в Android Market, свързана с повишената им видимост на първа страница, както и подобрената система за търсене на стари приложения, които до момента бяха трудно откриваеми.

Водещи