Anonymous искат част от хакерските атаки да станат легални 10.01 | 13:42

В петиция до Белия дом хакерите настояват атаките от вида DDoS да се превърнат в гражданско средство за протест

От Георги Георгиев

Хакерските атаки от типа "атака за отказ от услуга" (DDoS) да се превърнат в легално средство на протест. Това поискаха членовете на хактивисткото движение Anonymous в петиция, публикувана на сайта на Белия дом, пише Mashable.

Според групата въпросният вид атака не е хакване, а по-скоро е еквивалента на "натискане на бутона refresh върху атакуваната уебстраница". По този начин недоволните от дадена организация или бизнес ще могат да "окупират" уебстраницата ѝ, подобно на начина, по-който биха окупирали физически пространството пред сградата, в която въпросната организация е разположена.

Петицията може да бъде открита на страницата We the People, към сайта на Белия дом, където до момента е подписана от 775 души. За да бъде разгледана от администрацията на Президента, молбата трябва да бъде подписана от 25 хиляди души в рамките на 30 дни.

Авторите на документа искат още да бъдат освободени от затворите всички хакери, които в миналото са извършили DDoS удари и са били осъдени за това.

Членове на Anonymous от години провеждат подобни атаки, голяма част от които са форма на протест. Наскоро анализаторите от McAfee Lab публикува доклад, според който дейността на популярното хактивистко движение ще отбележи спад през настоящата 2013 г.

Водещи

Най-четени