App Store приложенията гонят 25 млрд. сваляния 20.02 | 10:47

10 хил. долара за този, който направи 25-милиардния даунлоуд

От Георги Георгиев

App Store се готви да отбележи юбилейните 25 млрд. даунлоуда на приложения, съобщава Appolicious. Според прогнозите на неофициалния блог на Apple - TUAW, 25-милиардният даунлоуд трябва да бъде направен до седмица. Прогнозите са базирани на данните от сегашната скорост на сваляне.

Късметлията, който свали юбилейното приложение или получи уведомление за влизане без покупка в App Store веднага след свалянето на 24 999 999 999-тото приложение, ще получи награда от 10 хил. долара, обещаха от Apple. 

Миналия юли популярният онлайн магазин на Apple удари 15 млрд. сваляния. Това се случи точно преди излизането на последния модел iPhone 4S. В началото на 2011 г. технологичният гигант се похвали с 10-милиардния си даулолуд. Тогава потеребителят, който свали "късметлийското" приложение, също получи ваучер за 10 хил. долара.

През декември миналата година най-големият конкурент на Apple в областта на мобилните приложенията - Google, обяви, че броят на даунлоудите от неговия Android Market е минал 10 млрд. от началото на пускането на услугата. Успехът бе постигнат за три години след пускането на услугата.

Най-четени