Apple взима лъвския пай в мобилната индустрия 07.08 | 09:54

За второто тримесечие компанията е получила 77% от печалбите в целия сектор

От Георги Георгиев

Ето едно нагледно обяснение защо Apple са най-богатата и скъпа технологична компания днес. Проучване на Тавис Маккорт – финансов анализатор от Raymond James, показа, че щатският технологичен производител мачка конкурентите си по крайната печалба - фактор, който е от първостепенно значение за всеки бизнес –

Според данните на Маккорт, цитирани от All Things D, за второто тримесечие на годината Apple са грабнали внушителните 77% от всички печалби, генерирани от мобилната индустрия. Приходите на компанията пък съставляват 43% от тези на всички конкуренти, взети заедно.

Анализаторът коментира, че тези резултати са изключителни и поради факта, че за последните три месеца Apple са продали относително малко количество от своя iPhone – 26 млн. бройки или почти наполовина по-малко от 50-те милиона апарата, продадени от корейската Samsung за същия период.

Според Маккорт тази висока доходност на Apple особено важна, тъй като повечето свободни пари означават влагането на повече ресурси в изследователска и развойна дейност, която от своя страна ще държи Apple на крачка пред конкуренцията и ще увеличава печалбите ѝ.

Водещи

Най-четени