Apple започна производството на iPad 2 10.02 | 12:35

Новият таблет на Аpple ще притежава редица екстри

От Георги Георгиев

Електронният производител Apple стартира производството на нова версия на своя таблетен компютър iPad, съобщиха запознати с плановете на компанията, цитирани от Wall Street Journal.

iPad 2 ще разполага с поне една вградена камера за видеоконферентни връзки и по-бърз процесор. Новият модел ще бъде по-тънък и лек от предишният. В допълнение портативният компютър ще разполага и с повече памет и по-мощен графичен процесор.

Като една от разочароващите слабости на втория модел от серията се очертава липсата на подобрение в резолюцията на дисплея, която бъде същата като на първия iPad, твърдят запознати източници. Една от причините за това е по-големият размер на екрана в сравнение с iPhone – предизвикателство, с което от Apple не са успели да се справят.

От пускането в продажба на iPad през април миналата година Apple са продали 14.8 милиона броя от устройството. Във финансовите резултати на компанията от декември се вижда, че за предходното тримесечие таблетът e донесъл печалби от 4,6 милиарда долара или 17% от общите приходи.

От инвестиционната компания Piper Jaffray & Co прогнозират, че през тази година Apple ще продаде 27 милиона iPad-а, а някои нвеститори дори смятат, че броят им може да достигне до 35 милиона.

От появата на продукта на Apple пазарът на таблети е станал по-конкурентен, припомня изданието. Компании като Samsung, Motorola и Research In Motion разработват в момента таблети с характеристики, които iPad 2 няма да притежава. Такава например е поддръжката на високоскоростните 4G безжична мрежи.

Очаква се следващият iPad се появи на пазара в следващите няколко месеца на подобна цена на сегашния таблет, макар че детайлна информация все още липсва. Сегашният модел се предлага на цена между 499 и 829 долара.

Водещи

Най-четени