Apple патентова технология за работа с черен екран 28.03 | 07:14

Тя ще ни позволи да работим с приложения в ситуации, в които не можем да гледаме в екрана на телефона си

От Георги Георгиев

Apple получи патент за технология, която регистрира докосването на екрана на мобилните устройства, когато върху него не е показано съдържание, съобщава Mashable.com.

По-конкретно производителят на iPhone е получил одобрение от щатския патентен офис за патент No. 8 407 623, подаден през 2009 г. и озаглавен "Контрол върху възпроизвеждането с помощта на сензорен интерфейс".

Създатели на патента са инженерите на Apple Дънкан Кер и Ник Кинг.

Иновацията ще позволи на компанията на Тим Кук да разработи технология, която да се използва в моменти, в които на потребителят не му е възможно да гледа мултисензорния екран на своя iPhone – например при слушане на музика по време на фитнес тренировка или докато практикува спорт, изискващ солидна екипировка и концентрация.

В тези случаи изобретението ще предложи контрол върху телефона, дори когато екранът е тъмен и не показва различните функции на стартираното приложение.

Патентът на Apple включва и няколко различни движения с пръстите, които потребителят може да използва, за да контролира своя iPhone. Такива например, са единичното докосване за пускане и паузиране на музика или очертаването на кръг върху черния екран, с което ще се усилва (или намалява) звука.

Водещи

Най-четени