Новият iPhone 5S идва с лятото? 27.03 | 10:23

Apple ще изкара поредния смартфон в края на юни, прогнозират анализатори

От Ралица Стоянова

Apple ще представи своя нов смартфон iPhone 5S в края на юни тази година. Това прогнозира анализаторът от инвестиционната банка Piper Jaffray Джийн Мънстер, цитиран от технологичния сайт CNet.com. 

Според Мънстер, ако прогнозата му се окаже вярна, то щатската корпорация ще продаде 4 млн. iPhone-a преди края на съответното тримесечие, пише Econ.bg

За сравнение Apple продадоха 5 млн. броя от настоящия модел iPhone 5 през първия уикенд след пускането му на пазара през септември миналата година.

Анализаторът от Piper Jaffray очаква Apple да продадат общо 30 млн. iPhone-a за второто тримесечие на 2013 г., което е ръст от 15% спрямо същия период година по-рано.

Подобно на други наблюдатели на Apple и Мънстер очаква новият смартфон да включва в себе си по-бърз процесор, по-добра камера и нови софтуерни функции, които са обвързани с хардуера.

Анализаторът е на мнение, че има шанс iPhone 5S да разполага с чип за комуникация на близки разстояния (near-field communications – NFC). Той ще превърне апарата в електронен портфейл, с който потребителят да извършва мобилни разплащания.

Сред новостите, които можем да очакваме в iPhone 5S, влиза и биометрична система за сигурност, която да разпознава собственика на апарата по неговите пръстови отпечатъци.  

Джийн Мънстер обаче смята, че технологията е по-вероятно да се появи в по-следващия iPhone 6.

Според анализатора на Piper Jaffray през третото тримесечие на година Apple могат да ни изненадат и с iPhone от по-нисък клас, за който от дълго време се носят слухове. Моделът ще се предлага на развиващите се пазари и ще струва около 250 долара.

С това изненадите от Apple за тази година няма да свършат – специалистът очаква преди коледните празници компанията, оглавявана от Тим Кук, да покаже смарт телевизори, а веднага след тях и своя умен часовник iWatch.

Мънстер вярва, че нито един от тези продукти няма да доведе до значителни приходи за Apple, но те ще покажат, че компанията е способна на сериозни иновации и след ерата на Стив Джобс.

Още бизнес новини от Econ.bg:

Фермерите у нас не могат да осигурят пазар за продукцията си

Как изглежда кухнята на бъдещето

Водещи

Най-четени