Apple тествали таблет с по-малък екран 15.02 | 11:28

Компанията си сътрудничела с част от азиатските си доставчици изпробват таблет с 8-инчов екран

От Георги Георгиев

Технологичният концерн Apple тества таблетен компютър с по-малък екран от този на iPad, съобщава Wall Street Journal.

Изданието, което се позовава на анонимни източници, информира, че производителят на модните електронни джаджи си сътрудничи с азиатски доставчици на компоненти в тестването на новия таблет. Според вестника това са тайванската AU Optronics и южнокорейската LG Display.

Според информацията доставчиците са получили от Apple устройство, чиито екран е с диагонал 8 инча (20,3 см). За сравнение екранът на iPad e 9,7 инча (24,6 см). От пускането си в продажба през 2010 г. хитовият модел е бил продаден в общо 55 милиона бройки.

От Wall Street Journal обаче предупреждават, че Apple често работят със доставчиците си по тестването на нови джаджи и че тестването не гарантира, че ще се стигне до серийно производство на таблет с по-малък екран.

Днес погледите на анализаторите и на широката публика са насочени към следващият модел на iPad. Oчакванията се третата версия на таблета да бъде представена официално през първата седмица на март. Според Journal iPad3 ще бъде с по-висока резолюция на екрана, но ще бъде с размерите на iPad 2.

Навремето покойният Стив Джобс отрече по-малките от iPad таблети, казвайки че те са "прекалено големи, за да се конкурират със смартфоните и твърде малки, за да се конкурират с iPad. През октомври 2010 г. той иронично предложи на производителите на седеминчови таблети да поставят и шкурка в комплекта, така че потребителят да може си изшкурва пръстите преди да тръгне да докосва малките екрани.

Водещи

Най-четени