Chromecast 2.0 на Google – по-бърз, цветен и все още само 35 долара (ВИДЕО) 29.09 | 22:21

И вече се предлага онлайн и в специализираните магазини

От Ивайло Коралски

Google анонсира следващата генерация Chromecast стрийминг устройства. Наследникът на оригиналния Chromecast е с овална форма и ще се предлага в редица цветови гами. Компанията споделя, че новата антенна система ще позволи да се стриймват видеа с по-висока резолюция значително по-бързо и с по-малко буфериране.

Chromecast 2.0 идва дори с нов режим, кръстен "Fast Play" – въпросният ще даде възможност за установяване на връзка със съответния телевизор много по-бързо от оригиналната версия. Fast Play работи, като презарежда изискваното съдържание – например устройството започва да сваля новия епизод на любимия ви епизод в секундата, в която го включите.

И още, от Маунтин Вю са преработили Chromecast приложението за Android и iOS като въпросното вече предлага списък на Cast-съвместимите програми на вашето мобилно устройство.

Според Google новият дизайн на Chromecast 2.0 (овален и с интегриран HDMI кабел), ще направи вкарването в HDMI порта на всеки телевизор много лесно, дори останалите портове да са заети.

Първоначалните цветове, в които ще се предлага Chromecast 2.0, ще бъдат корал, лимонаден и черен. Продажбите стартират от днес в 17 държави (България не е от тях), а цената ще бъде скромните 35 долара.

Google обяви още, че Chromecast 2.0 (както и оригиналният Chromecast) ще бъдат съвместими с новите приложения на Showtime, NBA и MLS. Другото ново стрийминг устройство на Google, Chromecast Audio, ще поддържа Spotify, Google Play Music, Deezer и др. Музикални приложения.

Видео, следва:     

Водещи

Най-четени