E3 Expo представя най-новите компютърни игри 08.06 | 11:47

На изложението ще бъде представен дългоочакваният наследник на Wii

От Елена Кирилова

На 7 юни в Лос Анджелис започна тазгодишното E3 Expo, на което до 9 юни ще бъдат показани най-новите компютърни и видеоигри, става ясно от сайта на събитието.

Шоуто се организира от Entertainment Software Association (ESA) и тази година в него участват редица компании, които представят последните интерактивни продукти, персонални компютри и преносими устройства.

След близо двугодишно свиване на продажбите на Wii, днес на пресконференция Nintendo повдигна завесата и представи наследника на конзолата Wii U. Въпреки че подробностите за устройството са оскъдни, новият Wii контролер дава възможността за повече движение при игра. Той е много по-лек и разполага с двойна аналогова система за управление.

Междувременно Sony ще се опита да се пребори със срама от поредния пробив в сигурността, който наскоро засегна 100 млн. потребители на мрежата на PlayStation, коментира АП.

Компанията представя няколко нови заглавия за PlayStation 3, както и подробности за новата игрална конзола Vita, с която японският електронен производител се надява да нанесе поредния си удар на световния гейминг пазар.

При компютърните игри най-сериозната битка на E3 Expo се очертава между компаниите Electronic Arts и Activision. Надпреварата ще е най-вече между игрите "Call of Duty: Modern Warfare 3” и "Battlefield 3”.

На изложението ще бъдат представени и редица дългоочаквани игри като "Super Mario 3D” за Nintendo, "Dance Central 2" за Xbox 360 и "Far Cry 3” на Microsoft.

Водещи

Най-четени