Google Glass ще работят под Android Kit Kat 15.04 | 13:49

Новостите идват буквално в последния момент преди пускането на смарт очилата на Google

От Георги Георгиев

Google Glass, които ще бъдат пуснати за продажба по-късно през деня (15 април), получиха сериозни ъпдейти в последната минута, като най-голямото подобрение в технологията на смарт очилата е преминаването към операционната система Android Kit Kat.

Наред с това от Google подчертават, че са подобрили живота на батерията, осигурили са по-висока надеждност и по-лесно актуализиране в бъдеще, пише Mashable.

Друга функция включва използването на Photo Bundles, което означава, че снимките и видеоклиповете от всеки ден ще бъдат организирани в отделна директория. Внедряват се и възможностi да се отговаря със снимки в приложението Hangouts, по-лесен начин за изпращане на отзиви до Google, а гласовите команди вече са сортирани по честота на използване.

Една от най-големите функции на очилата обаче е премахната – видео разговорите. По-малко от 10% от потребителите използват този начин на комуникация, затова от компанията са решили да го премахнат.

Google Glass ще бъдат пуснати за продажба само за един ден в САЩ като част от тестовата кампания на компанията, припомнят от Econ.bg.

Смарт очилата все още не са пуснати официално на пазара, но се предполага, че Google вече се насочват натам. Всеки желаещ ще може да закупи Google Glass в рамките на този ден, а от технологичния гигант ще разчитат на отзивите на потребителите, за да подобрят максимално функционалностите на "умното" устройството.

Водещи

Най-четени