Google Street View тръгва и в Ботсуана 24.02 | 14:06

Услугата ще засили позициите на страната като световен диамантен център и туристическа дестинация

От Георги Георгиев

Ботсуана става втората африканска държава, в която Google пускат услугата си Street View, съобщиха официални представители на компанията в четвъртък (23 февруари), цитирани от AFP. Според тях технологията ще засили позициите на страната като износител на диаманти и като сафари дестинация.

"Инициативата идва в критичен момент, в който Ботсуана провежда кампания, която да я представи като диамантен център и добър избор за туризъм", заяви правителственият говорител Джеф Рамзи по време на пресконференция.

Услугата ще включва изображения на улиците и пейзажите в столицата Габороне, вторият по големина град Францистаун, както и от туристически дестинации като пустинята Калахари (позната ни от филмовата трилогия "Боговете сигурно са полудели"), националния парк "Чобе" и солените езера Макгадикгади.

По план Street View трябва да тръгне в Ботсуана до седем месеца. Към момента услугата е достъпна в 30 държави по целия свят.

Към тях в началото на тази година се присъедини и България. У нас известните коли на Goolge с камери върху покривите тръгнаха в средата на февруари. Те ще обиколят улиците на общо 72 града и забележителности, като заснемането и обработката на кадрите ще отнемат няколко месеца, преди да ги видим в мрежата.

Водещи

Най-четени