Google TV стъпва на британския пазар до половин година 26.08 | 18:29

Изглежда компанията няма да се отказва от не особено успешния проект за телевизионна платформа

От Георги Георгиев

Google TV – платформата, която позволява използването на различни уеб услуги посредством отделна кутия, свързана към телевизора, се очаква да стъпи на британския медиен пазар през следващите шест месеца, информира в. Telegraph.

Очаква се новината да бъде обявена официално по-късно днес от изпълнителния директор на Google Ерик Шмид по време на телевизионния фестивал в Единбург.

От появата си през май 2010 г. Google TV не се радва на особен успех сред потребителите. За това сочат и печалбите на Logitech за четвъртото тримесечие на фискалната 2011 г.

Logitech е един от партньорите на Google в предлагането на услугата. Резултатите сочат, че продажбите ѝ на продукти, свързани с Google TV, са доста по-малки от първоначално очакваните.

Ходът на Google обаче показва, че търсачката е далеч от мисълта да се отказва от проекта, смятат анализатори. Тя ще позволи на британските потребители да търсят в мрежата (гласово търсене също ще бъде добавено в последствие), да превключват лесно между телевизионно и интернет съдържание, да използват смартфоните си като дистанционно и да имат достъп до съдържание в YouTube с HD качество.

Новата услуга ще позволи на британците да гледат и две онлайн услуги по заявка - iPlayer на BBC и ITV Player.

Водещи