Google ще показва най-новата информация 04.11 | 20:57

Целта е търсачката да стане конкурентна на социалните мрежи

От Кремена Бедерева

Алгоритъмът на търсачката Google ще показва връзки към страниците - с най-нова информация. Това се съобщава в официалния блог на компанията, пише Lenta.ru.

Промяната ще засегне 35 на сто от заявките за търсене, в трите категории - "горещи" новини, периодично повтарящи се събития и информация, която постоянно се актуализира.

Разработчиците обясняват идеята за промяната с факта, че при търсене на информация за Олимпийските игри или президентски избори например, потребителят иска да вижда актуалната информация за даденото събитие.  В момента при търсене на новини информацията се появяват разбъркано. Понякога, търсейки дадена новина, можете да попаднете на събития от преди десетилетие.

Според New York Times, нововъведението за актуални резултати е продиктувано от необходимостта Google да се конкурира със социалните мрежи. Хората търсят във Facebook и Twitter последните новини за някакво събитие, тъй като информацията там се актуализира незабавно. Именно за това подобна функция ще въведе и Google.

Търсачката Google стартира през 2009 г.- услуга за мигновено търсене и проследяване на съобщения от популярни сайтове в реално време. Потребителите можеха да търсят чрез Google и информация в Twitter, но от това лятото договорът между двете компании е изтекъл – и съответно, услугата вече не е активна.

Водещи

Най-четени