Huawei се цели високо с 800 доларов златен часовник 30.08 | 13:11

Ще бъде съвместим с iOS и Android

От Ивайло Коралски

Китайска компания Huawei разкри по погрешна своя нов Android Wear часовник, който ще струва 800 долара и ще бъде съвместим с iOS.

Грешката на PR-ите на компанията се получи чрез Twitter пост на компанията, който рекламираше конференцията на Huawei в рамките на IFA 2015. Под поста обаче се появи и линк, който води до напълно легитимна страница в Amazon на предстоящия часовник.

Базисната версия на устройството ще бъде изградена от закалена стомана и ще струва 350 долара, но както вече споменахме – позлатената версия ще коства на всеки желаещ я 800 от същата парична единица. Подобна цена ще превърна предложението на Huawei в едно от най-скъпите Android Wear базирани часовници.

Най-любопитният елемент на часовника обаче не е свързан със златното покритие, високите спецификации или респектиращата цена. Поддръжката на iOS 8.2 е най-интригуващият елемент от новото предложение на китайците. Въпросното потвърждава скорошните слухове, че операционната система Android Wear ще бъде съвместима с устройствата на Apple. Разбира се, написаното в Amazon може да се окаже и грешка.

1558728

Освен базисната и премиум версия на часовника, ще се предлага и вариант с черна стоманена верижка, която ще струва 450 долара. Ще се предлага и още един позлатен модел на цена от 700 долара.

Докато беше онлайн, страницата в Amazon даваше възможност за предварителна поръчка на устройството, но към днешна дата въпросната вече е премахната.

Официалното обявление ще се състои на 2 септември.

Водещи

Най-четени