IBM представя нови глобални инициативи за доставчиците на управлявани услуги 03.10 | 10:47

Доставчиците на управлявани услуги ще могат да се възползват по-ефективно от облачните технологии

От Кремена Бедерева

IBM представя широк набор от глобални инициативи, за да помогне на клиентите да се възползват по-ефективно от възможности, които предлагат облачните технологии. С тези инициативи IBM цели да разшири своята облачна среда, давайки възможност на организациите да разработят решения и услуги чрез IBM SmartCloud и PureSystems, изградени върху отворени стандарти.

Все повече клиенти използват облачни изчисления и затова търсят местни доставчици на управлявани услуги и технологии (Managed service providers - MSP), които им помагат да развият облачни услуги по по-опростен, сигурен и икономичен начин.

Затова IBM развива допълнително сътрудничеството си с доставчиците на управлявани услуги, както и глобалната си облачна среда, като им дава възможност да изградят новаторски решения и услуги на базата на съвременни технологии на IBM като SmartCloud, PureSystems и аналитични програми.

IBM ще даде възможност на доставчиците на управлявани услуги да си сътрудничат с експерти на компанията от четири нови глобални центрове за върхови постижения. Доставчиците на управлявани услуги предоставят определен набор от технологични решения и услуги на клиенти с разходно покривен модел.

Тези доставчици са високо ценени от клиенти, които искат да се възползват от облачните технологии, но не разполагат с ИТ специалисти, ресурси и време. Към днешна дата IBM има изградени взаимоотношения с повече от 1400 доставчици на управлявани услуги, фокусирани върху предоставянето на специфични услуги, като например управляване на дигитални данни в облачна среда.

Сред глобалните инициативи на IBM, насочени към доставчиците на управлявани услуги, са достъп глобални центрове за върхови постижения: IBM стартира нови Глобални центрове за върхови постижения в Шанхай, Токио; Енинген, Германия и Ню Йорк.

Така доставчиците на управлявани услуги ще имат достъп до технически опит за технологии като IBM SmartCloud, PureSystems, съхранение, сигурност и взаимодействие. Доставчиците на управлявани услуги ще могат да се възползват също така и от 40 Иновационни центрове на IBM в 33 страни.

IBM ще предложи различни инициативи за подкрепа маркетинговите и търговските дейности, съобразени с изискванията на доставчиците на управлявани услуги. IBM ще им предостави решения за изграждане на цялостен маркетингов план и обучения за това как ефективно да използват социалните медии за развитие на бизнеса и по-добра комуникация с клиентите.

PureSystems ще предостави нова, интегрирана, платформа за доставчиците на управлявани услуги, с която да настроят хардуерните и софтуерните си ресурси за обработка на големи обеми от данни.

Доставчиците на управлявани услуги могат да се възползват от IBM SmartCloud, за да разширят услугите си, да развият стратегии по отношение на центровете си за обработка и съхранение на данни.

Доставчиците на управлявани услуги могат да придобият нови технологични решения и услуги благодарение на гъвкавите и достъпни планове за плащане за системите и софтуера на IBM. С тези нови предложения IBM доказва, че предоставя нужните възможности и експертиза на доставчиците на управлявани услуги, с които да посрещнат променящите се нужди на клиентите и да развият своя бизнес.

Водещи

Най-четени