ICQ се завръща, ще измества Viber и WhatsApp 31.07 | 13:13

Ще го ползваме като мобилно приложение

От Беатрис Николoва

Сигурно помните първоизточника на Viber и WhatsApp – ICQ. Прекарвахме много време в този чат, а някои от вас сигурно са намерили и половинките си там. Хубава новина за традиционалистите в технологиите е, че програмата регистрира първи ръст на потребителите си от години насам, пишат от Socialtimes.

През 2010 г. руският богаташ Алишер Усманов, плати 188 млн. щатски долара, за да придобие ICQ. След това обаче глобалното преориентиране към мобилни съобщения накара още повече потребители да изберат Viber или WhatsApp, закупени съответно от японската Rakuten за 900 млн. долара и Facebook за 19 млрд. долара. ICQ загуби 31 млн. потребители от 2010 г., когато общият им брой бе 42 млн., до края на миналата година.

Все пак руснакът, който е собственик на Mail.ru, вложил голям капитал, за да стане направата на мобилното ICQ приложение, което да работи перфектно с операционните системи iOs и Android. То предлага освен размяна на съобщения и споделяне на снимки, видеоматериали и провеждане на видеоразговори.

"Приоритетът ни е да наберем база от потребители. Имаме надежди, че това може да се случи в региони като Русия, Европа и Латинска Америка", заяви Игор Ермаков, оглавяващ подразделението за моментни съобщения в руската компания.

Вижте как изглежда обновената версия на ICQ в Econ.bg.

ICQ

Водещи

Най-четени