LG подготвя смартфон с втори екран 07.09 | 09:11

Който ще бъде по-мощен от G4

От Ивайло Коралски

През известен период от време производителите на смартфони се опитват да наложат устройства с втори ticker (телеграфен) екран. Основната идея е потребителят да получава скорострелно информацията от своя смартфон. Устройства с ticker дисплей са Continuum и Galaxy Note Edge на корейския гигант Samsung.

Друг голям играч от Южна Корея, LG, също работи по подобен смартфон. Китайският регулатор TENAA е тествал наскоро V10 – телефон, който разполага с втори дисплей в горната си част, научаваме от Engadget.

Както можете да се уверите от публикуваните снимки, предната камера е изместена встрани, за да може да бъде поместен екранът за бърза информация. Все още не е ясно как точно ще работи смартфонът на LG, но най-вероятно потребителите ще могат да активират дисплея, без да се налага да пускат основния екран.

1562029

Все още информацията около хардуера на смартфона е оскъдна, но според "лийкъра" Евън Блас V10 ще бъде по-мощен от моментния G4. И още, устройството ще разполага с голям 5,7 инчов Quad HD дисплей, 64 гигабайта памет за съхранение на данни. По думите на Блас новият продукт на LG трябва да дебютира през октомври, въпреки, че реално все още липсва официален анонс от страна на корейците.    

Водещи

Най-четени