LG пусна умни крушки 24.03 | 15:50

С тях осветлението у дома ви никога няма да бъде същото

От Георги Георгиев

Технологичният гигант LG пусна интелигентни електрически крушки на пазара в родната Южна Корея. Моделът Smart Bulb ще може да се свързва директно с Android и iOS устройства и ще предоставя на потребителите няколко интересни функционалности, пише Mashable.

Така с помощта на смартфона или таблета си ще можем да контролираме от дистанция осветлението в дома си. Освен това 10-ватовите крушки ще могат да се настроят така, че да примигват предупредително, ако някой ни търси по телефона. Така няма да има опасност да пропуснем някое важно обаждане.

Други интересни функционалност включват режим на сигурност, който ще позволи домът ви да изглежда обитаван, ако сте извън него. Можете да настроите крушките така, че да примигват в тон с музиката на телефона ви (само за Android устройства).

По данни на LG крушките ще могат да издържат над 10 години при използване по пет часа всеки ден. Smart Bulb не е единственият проект за свързана с интернет крушка. Наскоро компания, наречена AwoX, пусна смарт крушка, която може да се използва и като Bluetooth говорител.

Цената на LG Smart Bulb на корейския пазар ще бъде 32 долара за бройка. За момента не е ясно кога умната крушка ще се появи и на други пазари.

Водещи

Най-четени