LG с нов 3D смартфон 23.02 | 18:43

Optimus 3D Max е с подобрени технически характеристики спрямо предшественика си Optimus 3D

От Георги Георгиев

В рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона в края на месеца корейският електронен производител LG ще представи нов модел смартфон с 3D екран. Optimus 3D Max ще бъде втория по рода си, след като миналата година компанията пусна първия в света 3D смартфон без очила с Tri-Dual архитектура

Технологията в Optimus 3D Max осигурява висока производителност както в 2D, така и в 3D режим на 4,3-инчовия 3D WVGA дисплей. Скоростта му на работа в 3G мрежите на мобилните оператори може да достига до 21 Mbps посредством стандарта HSPA+.

Функцията LG Tag+ предлага възможности за NFC (Near Field Communication). Едно от предимствата на NFC технологията е свързано с автоматичните промени в настройките на апарата. Потребителят могат да програмират т.нар. NFC етикети, всеки от които отговаря на определен режим.

Така в зависимост от това къде се намира потребителят, предварително програмираните етикети ще направят необходимите промени по настройките на телефона, в това число да включат Wi-Fi, Bluetooth, GPS система, да регулират силата на звука и др.

По отношение на дизайна компанията се е опитала да осигури максимално изчистен вид на смартфона и е запазила минимален брой елементи. Моделът е с дебелина 9,6 мм и тежи 148 гр.

Първоначално продажбите на Optimus 3D Max ще започнат в Южна Корея през март. След това LG ще представи смартфона и в други държави, като за начало моделът ще бъде пуснат за потребителите в Европа. Устройството ще получи ъпгрейд до Android 4.0 Ice Cream Sandwich скоро след официалния старт на продажбите.

Водещи

Най-четени