Lockhead Martin отбила атаки срещу информационните си системи 29.05 | 09:43

Няма изтичане на лични данни, гарантират от компанията

От Деляна Петкова

Корпорацията Lockhead Martin, която е производител на военна техника и е най-големият доставчик на информационни технологии на американското правителство, съобщи, че е осуетила "значителна и упорита атака" срещу информационните й системи преди седмица. 

Компанията продължава да работи по възстановяване на достъпа на служителите си при запазване на максимално ниво на сигурност, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Никакви лични данни на клиент, програма или служител не са били компрометирани благодарение на защитните действия, взети почти незабавно след като атаката била засечена на 21 май, заяви Дженифър Уитлоу, говорител на компанията.

Министерството на отбраната на САЩ коментира, че ефектът от кибератаката срещу Lockhead Martin е бил минимален. Не очакваме неблагоприятни последици, заяви подполковник Ейприл Кънингам в отговор на запитване на Ройтерс.

Тя отказа да уточни какъв е бил ефектът с думите, че политиката на Пентагона е да не коментира оперативни въпроси. От Министерството на вътрешната сигурност заявяват, че заедно с Пентагона, са предложили помощта си за ограничаване на риска от кибер инцидента, както го нарече говорителят Крис Ортман.

Осведомен източник на "Ройтерс" обаче разказва, че неизвестни хакери проникнали в секретни мрежи на Lockhead Martin и няколко други военни доставчици. Boeing и Northrop Grumman, съответно втори и трети в списъка на най-големите доставчици на Пентагона, отказаха да коментират корпоративната сигурност.

Водещи

Най-четени