Microsoft показва бета версия Windows 8 в края на месеца 10.02 | 11:05

На събитието ще бъде официално отворен и новият онлайн магазин за приложения Windows Store

От Георги Георгиев

Microsoft разкри планове да покаже тестова версия на новата си операционна система Windows 8 в края месеца, съобщава AFP.

Софтуерната корпорация е изпратила покани за събитие, на което ще бъде направен предварителен преглед на потребителската версия бъдещата OS. Той ще се състои на 29 февруари в хотел в Барселона по време на Световния конгрес за мобилни технологии Mobile World.

От Мicrosoft обещаха да пуснат повече информация за събитието към края на месеца.

Представянето на бета-версията на Windows 8 на широката публика се очаква да бъде съпроводено с отваряне онлайн магазинa за приложения Windows Store, в който ще има мини-програми, специално създадени за операционната система от следващо поколение. Една от основните разлики на Windows от предшествениците ѝ е, че тя ще работи както върху стандартните персонални компютри, така и върху модните днес таблети и смартфони.

Миналия декември Microsoft започна да "ухажва" разработчиците да работят върху приложения за Windows Store. С тях софтуерният гигант ще се включи в борбата за вниманието на потребителите, които вече са "разглезени" от купищата забавни и функционални приложения, предлагани от Apple и Google.

По-рано тази седмица се разбра, Мicrosoft съвсем сериозно обмисля варианта да премахне Start бутона от новата си операционна система. Все още обаче липсва официално становище дали той ще присъства във финалната версия и ако да – под каква точно форма. Може би ще разберем повече по този въпрос на 29 февруари.