Microsoft превръща Xbox One в PC? 23.07 | 17:01

Конзолата ще подържа мишка и клавиатура

От Ивайло Коралски

Масовият потребител вероятно не е запознат, но истината е, че под лъскавата облицовка на конзолата Xbox One се крие геймърско PC от среден клас.

В този ред на мисли нямаше ли да е чудесно ако и конзолните играчи имаха възможност да играят стратегически игри с възможно най-добрата хардуерна контролна схема – в случая мишката и клавиатурата?

Последният хардуер вече е съвместим с Xbox One и ако се вярва на думите на човека, който отговаря за Xbox бизнеса, съвсем скоро можем да очакваме и поддръжка на мишка.

Фил Спенсър потвърди новината в Twitter сесия, в която отговаряше на въпроси на потребители.

На въпрос дали Xbox One ще може да стриймва PC софтуер той отговори, че това няма да е проблем, но преди това конзолата трябва да поддържа клавиатура и мишка.

Припомняме, че CEO на Microsoft Сатя Надела често пъти намеква, че основната му цел е Windows бизнесът да не е разпокъсан и да работи по един и същи начин на всички платформи. От там е и слогана на операционната система – "един продукт, едно семейство, една платформа, един магазин".

Прочее, Windows 10 за Xbox One ще се появи по-късно тази година.

Microsoft цели пълна съвместимост на писаните за Windows 10 приложения за Xbox One.

Подобна посока от страна на Microsoft цели да увеличи продажбите на Xbox One, който изостава значително от основния си конкурент PlayStation 4.

Водещи

Най-четени