Microsoft представи Windows Phone 7 Mango 14.04 | 18:02

Софтуерът ще разполага с добавена реалност и хардуерно ускорен Internet Explorer 9

От Георги Георгиев

Microsoft представи детайли за своя най-новия ъпдейт на операционната система Windows 7 phone, наречена Mango, която ще включва добавена реалност и опции за многозадачен режим на работа (с няколко приложения едновременно), съобщава computerweekly.com.

Софтуерът бе представен по време на MIX - ежегодната конференция за разработчици, организирана от компанията. На нея Microsoft обяви, че инструментите за създаването на приложения за новата операционна система ще се появят през май. Ъпдейта Mango пък ще се появи по-късно през годината.

Сред новите функции на системата ще влизат хардуерно ускорен IE9 с HTML5, повишени възможности за работа в многозадачен режим, както и по-добра поддръжка на Office - документи в SkyDrive, съобщиха представители на компанията.

През февруари Microsoft се обедини с Nokia в стратегическо партньорство, чиято цел е до две години смартфоните на финландската компания да бъда снабдени с Windows Phone 7.

По време на форума от Microsoft се похвалиха, че разполага с приблизително 13 000 приложения, а над 1,5 милиона инструменти са били свалени досега. Все пак компанията трябва да измине дълъг път докато успее да догони Apple с нейните 350 000 приложения.

Водещи

Най-четени