Представиха първия смартфон под Mango 27.07 | 15:12

Моделът IS12T е на Toshiba и Fujitsu

От Георги Георгиев

По време на пресконференция в Токио във вторник (26 юли) японските компании Toshiba и Fujitsu представиха разработения от тях смартфон IS12T.

Това ще бъде първият модел в света, който ще бъде снабден с Windows Phone 7 Mango – мобилната операционна система на Microsoft, информира TechCrunch.

IS12T разполага с 3,7-инчов екран с разделителна способност 480 на 800. Апаратът използва процесор Qualcomm Snapdragon с тактова честота от един гигахерц и е снабден с 32 гигабайта вградена памет и 13,2 мегапикселова камера. Цялата електроника в него ще бъде защитена от водоустойчив корпус, който ще се предлага в няколко цвята.

Продажбата на новия смартфон в Япония ще започне през септември, като цената му все още не е известна. Той ще се продава с договор към втория по големина мобилен оператор в страната KDDI. Засега не е ясно дали смартфонът ще бъде достъпен за продажба и на други пазари.

Моделът IS12T бе показан за първи път от вицепрезидента на Microsoft Стив Гугенхаймер на конференцията WPC 2011, провела в средата на юли тази година. Тогава Гугенхаймер не разкри детайли за модела, а наблегна на физическата устойчивост на апарата срещу влага, потапяйки го в съд с вода.

На официалния си блог пък Microsoft заяви, че Mango вече е със статус RTM (Release to Manufacturing – готова за серийно производство), което означава, че операционната система е готова за инсталиране върху серийно произвеждани смартфони.

В бъдеще освен Fujitsu-Toshiba телефони, които работят под Mango, ще бъдат предлагани от Nokia, Samsung, Acer, ZTE, HTC и LG.

Водещи

Най-четени