Microsoft пуска български Windows Phone Marketplace 05.05 | 10:33

Нови 22 държави от целия ще разполагат със собствена версия на онлайн магазина на Мicrosoft

От Георги Георгиев

Microsoft пусна персонални версии на своя онлайн магазин за мобилни приложения в нови 22 страни по целия свят, една от които е и България, съобщава Mashable.

В Windows Marketplace притежателите на смартфони под Windows Phone ще могат да търсят и свалят различни приложения и игри. Адресът на българският вариант на онлайн магазина е http://www.windowsphone.com/bg-BG/marketplace.

Освен в България онлайн магазините на Microsoft ще са достъпни в Коста Рика, Хърватска, Естония, Исландия, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна, Венесуела, ОАЕ, Бахрейн, Ирак, Саудитска Арабия, Катар, Казахстан, Израел, Тайланд и Виетнам.

Наред с това от Microsoft обявиха, че работят върху подобряването на търсенето в онлайн услугата си, благодарение на ключовите думи, които разработчиците са свързали със своите приложения и премахване на понятията, които са ирелевантни по темата.

По думите на представители на Microsoft този процес на ъпгрейд ще отнеме "поне няколко седмици" , но след като бъде приключен, потребителите ще получават по-точни резултати при търсене, особено що се отнася до най-популярните приложения.

Водещи

Най-четени