Новият Windows Phone подминава сегашните модели на Lumia? 18.04 | 15:41

По непотвърдена информация сегашните модели на Nokia Lumia няма да бъдат ъпгрейднати с новата версия Apollo

От Георги Георгиев

Актуалните модели на смартфоните на Nokia от серията Lumia – 900, 800 и 710 – няма да бъдат ъпгрейднати до бъдещата нова версия на мобилната платформа Windows Phone, носеща кодовото име Apollo. Това съобщиха от the Verge, като се позоваха на анонимни източници, близки до Microsoft.

Информацията изтече на фона на официалното обещание на американския софтуерен гигант, че "от днес всички приложения във виртуалния магазин Marketplace ще работят под следващата версия на Windows Phone". От Microsoft обаче не уточниха дали сегашните модели на Lumia ще работят под Apollo, коментират от Mashable.

Ако информацията на the Verge e вярна, то това са лоши новини за собствениците на смартфоните на Nokia. За сравнение, повечето устройства под Android обикновено се пускат с обещанието, че ще получат ъпгрейд до следващата версия на операционната система на Google.

Според неофициален списък с характеристиките на Apollo, новата система ще включва поддръжка на мобилни устройства с многоядрени процесори, възможност за смяна на резолюцията на екрана и технологията за предаване на данни от близко разстояние NFC (Near field communication).

Системата вероятно ще предлага и високо ниво интеграция с игралната платформа на Xbox, както и с безплатната облачна услуга Skydrive на Microsoft.

Водещи

Най-четени