Microsoft раздаде таблети с Windows 8 на разработчиците си 14.09 | 15:10

Таблет на Samsung ще бъде платформата за тестване на нови приложения

От iNews.bg

По време на започналата конференция Build Windows за разработчиците на Microsoft, вицепрезидентът на щатския софтуерен гигант Стив Синовски представи очаквания таблет на Samsung, който ще се използва от разработчиците за създаване на приложения, съобщават от windows8news.com.

За да демонстрира леснотата на работа с новия таблет и интефейс, по време на представянето разработчик на Microsoft направи приложение на живо, пред публика от пет хиляди свои колеги.

Таблетът на Samsung е с 11,6 инчов екран и разполага с двуядрен процесор Intel i5 на 1.6GHz, 4GB RAM, памет от 64GB и тежи под 900 грама. Това го прави удобен за тестване и разработване на нови приложения за Windows 8. От Microsoft са добавили и NFC технологията, както и няколко жироскопа и акселометъра.

За нуждите на разработчиците AT&T предоставя и едногодишен безплатен достъп до данни - до 2GB на месец.

По време първия ден от тридневната конференция в Анахайм, Калифорния, Microsoft представи и множество други таблети и персонални компютри, в това число серията от ultrabooks – изключително тънки лаптопи с висока производителност.

По време на презентацията си Синовски представи в продължение на два часа и половина детайли от новия Metro интерфейс, който в момента е приет като основен за новата операционна система.

Както iNews вече писа с новата си операционна система Microsoft се стреми да възвърне позагубените си позиции в областта на персоналната електроника и да влезе в битка с преуспяващата Apple, която в момента е неоспорим лидер при таблетите.

Тук е важно да отбележим, че има още година преди Windows 8 да се появи на пазара, което означава, че дотогава могат да се случат много промени и не можем да говорим за окончателна версия.

Най-запалените по новия Windows могат да си свалят preview кода под формата на ISO файл от сайта на разработчиците на Microsoft тук. Той е в 32 и 64-битова версия и към него са включени примерни Facebook и Тwitter приложения.

Най-четени