Microsoft с изключително класическа и евтина Nokia 26.11 | 09:11

Nokia 230 е силна на селфита

От Ивайло Коралски

С днешна дата Microsoft представи наследника на миналогодишния Nokia 130 - Nokia 230.

Подобно на своя предшественик, Nokia 230 е насочен най-вече към развиващите се пазари. За подобна посока говори и цената на устройството – 55 щатски долара.

Новият модел обаче изглежда по-различно от миналогодишния. Редмъндският гигант е разкрасил Nokia 230, добавяйки алуминиево покритие, което придава на телефона по класен вид.

Що се отнася до технически му характеристики, 230 определено не е дизайниран да бори за пазарна територия с iPhone. Дисплеят е 2,8 инчов и работи в архаичната QVGA резолюция (320 x 240).

Предната камера все пак е 2-мегапиксела, защото явно и за Microsoft селфитата са важни. Като изненада предполагаме ще прозвучи и новината, че Nokia 230 поддържа до 32 гигабайта памет за съхранение на данни посредством своя microSD слот. Нататък, слушалката поддържа две SIM карти и предлага повечето модерни услуги. Включително Facebook, Twitter, Bing Search, MSN Weather и мини браузъра на Opera.

Телефонът ще направи премиерата си в Индия, Азия и Близкия изток през декември. В началото на следващата година Microsoft обещава и по-масово разпространение на евтиното си мобилно предложение.

Видео, следва:    

Водещи

Най-четени