Microsoft с първи голям ъпгрейд на Windows 10 19.08 | 19:11

Все още наличен само за участниците в Insider програмата

От Ивайло Коралски

Добре известно е, че с Windows 10 операционната система на Microsoft се трансформира от такава, която купуваме през няколко години, до услуга, която ще еволюира с времето посредством константни ъпгрейди.

В този ред на мисли, въпреки че Windows 10 е на пазара само от четири седмици, Microsoft вече подготвя голям ъпдейт, който е наличен за определени потребители. Ако сте част от Insider програмата на Microsoft, можете да свалите и тествате Preview Build 10525. Това най-вероятно ще се случи автоматично през Windows Update.

Двете най-големи промени са възможността за променяне на цветовете на таскбара, както и значително подобрен мениджмънт на паметта, с която разполага съответното PC. 

За съжаление присъстват и два сериозни бъга – интернет споделяното е тотално счупено за момента, както и възпроизвеждането на видео с приложенията на Microsoft. Последният проблем вече може да бъде избегнат чрез ъпдейт през Windows Store-а.

Най-вероятно последните два бъга ще бъдат отстранени преди пускането на публичната версия, която все още няма пускова дата.

 Ако разполагате с оригинален Windows 7 или 8 и не сте ъпгрейднали към Windows 10, то можете да го направите абсолютно безплатно.

Водещи

Най-четени