Nokia: Не замисляме смартфони под Android 04.12 | 07:04

Обява за работа в LinkedIn разбуни духовете, че финландците се насочват към платформата на Google

От Георги Георгиев

Финландската Nokia официално отрече плъзналия в мрежата слух, че все още обсъжда варианта да прави смартфони под Android.

Спекулациите по темата тръгнаха след като Nokia пусна обява за работа в професионалната социална мрежа LingedIn. В нея се търси софтуерен инженер, който да ръководи разработването на "вграден софтуер за Linux устройства и хардуерни драйвери за нашите вълнуващи нови продукти."

Говорителят на Nokia Дъг Доусън обаче потвърди, че обявата в LinkedIn не е свързана с разработването на телефони под Android, a за картографските приложения, които Nokia разработва.

"Нашата наскоро публикувана обява за работа е за човек, който да поддържа нашата услуга HERE Maps на други платформи (различни от Windows Phone), в това число iOS и Android”, написа Доусън в Twitter. Наскоро Nokia пусна HERE Maps за iPhone и iPad, като изглежда, че сега компанията се опитва да стартира софтуера си и под устройствата под Android, коментират от BGR.com.

Днес Nokia се опитва да пробие на пазара на смартфони с модели, работещи под Windows Phone, но за момента платформата на Microsoft е далеч от популярността на тези на Google и Apple.

Водещи

Най-четени