PayPal няма да предоставя повече възможности за руснаците 01.09 | 08:12

Русия и Украйна са попаднали по погрешка в списък с нови тарифи

От Елена Коцева

Представители на системата за разплащане PayPal опровергаха съобщението, че гражданите на Русия и Украйна ще могат да използват разплащателната система и да приемат вече преводи на пари.

Както заяви представителят на PayPal Марк Жоги, Русия и Украйна са попаднали по погрешка в списъка на страните, които ще бъдат включени в системата.

Такъв списък бе публикуван миналата седмица на сайта на PayPal. В него се представяха новите тарифи за преводи, влизащи в сила от 24 септември. В тези списъци (в група 2) бяха посочени и Русия, и Украйна. Там се намира и България.

Марк Жоги обяви още, че в близко време не се планира Русия и Украйна да бъдат обхванати от нови услуги. В Русия PayPal започна работа през 2006 година, но руснаците могат само да изпращат за други страни пари и да се разплащат, без възможност да получават средства. Валидни са и други ограничения.

И до този момент обаче при отваряне на сайта грешката не е поправена и имената на Русия и Украйна стоят в таблицата.

Според нея комисионната за превод на средства ще е от 0.4 до 4.9% от сумата на плащане. Размерът зависи от начина на разплащане – сметка в PayPal, кредитна или дебитна карта, и страните, откъдето се оперира.
При превод на средства с кредитни или дебитни карти се приспада и фиксирана такса в размер на 0,35 долара или 0,30 евро.

Платежната система PayPal е част от корпорацията eBay. През PayPal минават повечето разплащания точно в аукциона eBay. 

Водещи

Най-четени