Pure XL на Blu предлага qHD дисплей и 24-мегапикселова камера за 350 долара 11.09 | 19:33

Както и две SIM карти, 64 гигабайта пространство за съхранение на данни и сензор за пръстови отпечатъци

От Ивайло Коралски

Сравнително неизвестната на родна територия компания Blu все още се опитва да намери своята пазарна ниша с ънлокнатите си Android телефони от висок клас. Последното предложение на Blu, Pure XL, ще струва само 349 долара и е предлага впечатляващ Super AMOLED 6 инчов qHD дисплей и напомпана 24-мегапикселова камера. 

Смартофнът ще постави началото на използването на X10 чипсета на Mediatek на териториите на САЩ.

Става въпрос за процесор с тактова честота 2 гигахерца и 3 гигабайта рам памет. Pure XL е най-мощното устройство на Blu и на дебюта си ще работи под Android 5.1 Lollipop.

1565602

И още, въпреки че дизайна на устройството не е нещо особено, въпросното е съставено от алуминиева облицовка, която не е характерна за Android смартфони на подобна цена. Нещо повече, Pure XL ще разполага с 64 гигабайта пространство за съхранение на данни и сензор за пръстови отпечатъци – все елементи, характерни за устройствата от висок клас, които се продават на значително по-висока цена.

Pure XL ще поддържа T-Mobile и AT&T LTE мрежите, а също ще предлага възможност за използването на две SIM карти. Първоначално смартфона ще се продава ексклузивно през Amazon. Датата е 29 септември.   

Водещи

Най-четени