RIM извади ултраскъп смартфон от серията Porsche Design 25.01 | 12:27

BlackBerry Porsche Design P'9981 ще зарадва почитателите на статусните джаджи, които биха дали 2400 долара за телефон

От Георги Георгиев

Търсите начин да покажете на околните, че имате толкова пари, че не знаете какво да ги правите? В такъв случай BlackBerry Porsche Design P'9981 е точно за вас. Новият ултралуксосен смартфон на закъсалия напоследък канадски производител RIM ще бъде ваш само за 2400 долара.

За съжаление техническите параметри въобще не са толкова впечатляващи, колкото можете да очаквате от телефон с цената на средната работна заплата в САЩ.

Това, което ще получите за парите си, е телефон с 2,8-инчов капацитивен сензорен екран с разделителна способност от 640 на 480 пиксела (по-малка от тази на iPhone 4S), 5-мегапикселова камера с възможност за запис на HD-видео с 720 пикселова резолюция. И по този показател последният модел на Apple печели с 8-мегапикселовата си камера и видеозапис от 1080 пиксела.

Porche моделът разполага с оперативна памет от 720 Mb и работи под операционната система BlackBerry 7. Процесорът му е MSM 8655 на 1.2GHz., а батерията му е с капацитет от 1 230 mAh.

Откъм дизайн скъпарският смартфон е доста изчистен и ъгловат за разлика от стандартните модели на RIM. Предната страна на корпуса е метална, като всеки един бутон на QWERTY клавиатурата е максимално изпипан. Задният капак на батерията е изработен покрита с естествена кожа.

За момента моделът ще се предлага във Великобритания и в държавите от близкия изток, като официалната му появата в САЩ се очаква да се състои през пролетта.

Водещи

Най-четени