RIM с нови изпълнителни директори 09.05 | 16:44

Те ще заемат постове, които са ключови за измъкването на канадската мобилна компания от тежката криза

От Георги Георгиев

Производителят на смартфоните BlackBerry, канадската Research in Motion (RIM), заяви във вторник (8 май), че е наела двама нови изпълнителни директори, в това число и нов шеф на маркетинг-отдела, съобщава AP.

Това е поредният ход, който RIM прави в опит да възвърне част от загубените си позиции срещу Apple на американския пазар.

От компанията обявиха, че маркетинговият отдел ще се оглави от Франк Боулбън, който новият изпълнителен директор Торстен Хейнс обяви като ключова фигура за бъдещето на RIM.

До момента 45-годишният Боулбън е заемал важни позиции в големи мобилни оператори като американската LightSquared и британските Vodafone Group и Orange.

Заедно с Боулбън в RIM идва и Кристиан Тиър, който ще заема позицията на главен оперативен директор. Тиър е бивш изпълнителен вицепрезидент на телекомуникационното звено на Sony.

Според Торстен Хейнс и двамата нови директори имат задълбочено разбиране за бързо променящия се пазар на мобилни технологии и ще помогнат на компанията на "изостри фокуса си".

Водещи

Най-четени