Renesas, Fujitsu и Panasonic ще правят чипове заедно 08.02 | 14:01

Трите японски компании обсъждат възможности за сливане

От Георги Георгиев

Японските технологични компании Renesas Electronics, Fujitsu и Panasonic водят разговори за сливане на бизнесите си с компютърни чипове, научи Reuters, базирайки се на четири различни информирани източника.

Трите фирми обсъждат да отделят своите звена за дизайн и разработване на чипове, като продукцията да бъде пренасочена към калифорнийската компания Globalfoundries, която планира скоро да стъпи в Япония.

В мащабния проект вероятно е замесен финансираният от японското правителство инвестиционен фонд Innovation Network Corpis, съобщават източниците.

Ако планът на трите компании се реализира, това ще бъде поредното обединение и технологични фирми от Азия през последните месеци. В края на септември миналата година LG, Philips и Sharp решиха да се съюзят при установяването на универсални технически изисквания при Smart телевизорите, базирани на отворени стандарти като HTML5, CE-HTML и HbbTV, съобщават от LG.

Инициативата цели да улесни начина, по който приложенията се разработват и предлагат, и така да увеличи продуктивността на приложения за индустрията на Smart телевизори.

Водещи

Най-четени