Rolls-Royce ще се захранва с електричество? 21.02 | 10:42

През 2011г. експерименталният модел Phantom ще проучва почвата за бъдещите технологии в автомобилите Rolls-Royce

От Георги Георгиев

От изложението в Женева определено всички очакват много, за това и производителите се подготвят със специални изненади за автомобилните фенове. На 1 март, когато Rolls-Royce 102EX бъде показан пред публиката, "Spirit of Ecstasy" ще блести повече от всякога.

В действителност тази емблема и символ на изтънченост буквално ще свети, защото новият Phantom ще бъде изцяло електрически, научихме от Autoexpress.

102EX Phantom Experimental Electric е наименованието на тестовия автомобил, който ще бъде излаган и представян пред различна публика в целия свят. Това ще даде възможност на "BMW AG" да събере необходимата информация за представянето на модела, като проучи пазара и приемливостта на купувачите, както  и ще добие ясна представа за успеха на бъдещото алтернативно задвижване на автомобилите Rolls-Royce.

"Търсим яснота относно въпроса кои технологии могат да бъдат подходящи за автомобилите Rolls-Royce в бъдеще.", казва изпълнителният директор на компанията, Торстен Мюлер Йотвос.

Все още няма официални планове за производство на електрически автомобил, но концепцията ще помогне на производителя да идентифицира групата от потенциални клиенти и да установи как автомобила се справя с различни климатични условия. 

 

Водещи

Най-четени