Samsung "изпусна" Европа за тази година 05.09 | 11:53

Съдът в Дюселдорф наложи забрана за продажбата на Galaxy Tab 7.7

От Елена Коцева

Компанията Samsung Electronics се отказа от презентацията на новия си таблет Galaxy Tab 7.7,  която трябваше да се състои на едно от големите изложения за битова електроника IFA в Берлин. Причината е забрана за продажбата на компютъра в Германия.

В петък съдът в Дюселдорф е приел жалбата на Apple с искане за забрана за продажбата на таблети на Samsung в Германия.

Двете компании водят конкурентна война за патента върху елементите на своите смартфони и таблети. През август месец съдът също така забрани, този път обаче временно, продажбата на още един продукт на Samsung - Galaxy Tab 10.1.

Според Apple южнокорейската фирма е нарушила патентите, които се притежават от американската компания и те са вложени в тяхната линия смартфони и таблети Galaxy. Също така и копиран дизайнът и външният вид на популярните продукти на Apple – телефона iPhone и таблета iPad.

Samsung отговори с насрещен иск, като обвини също Apple в нарушаване на патента на елементи от безжичната wi-fi.

От април между двете компании се водят люти съдебни битки в САЩ, Европа, Южна Корея и Австралия. В последната страна Samsung вече два пъти бе принуден да отложи презентацията на Galaxy Tab 10.1.

Изложението IFA в Берлин е едно от най-важните събития за тези компании, които се опитват да привлекат вниманието на европейските потребители върху своите продукти.

Съдебната забрана означава, че Samsung изпуска всякаква възможност да направи това тази година.

Водещи

Най-четени