Samsung си го връща на Apple 20.09 | 18:09

Ябълката на раздора е новият iPhone 5, който корейската компания иска да забрани за продажба

От Георги Георгиев

Южнокорейската компания Samsung Electronics възнамерява да заведе дело, с което да блокира бъдещите продажби на iPhone 5 на Apple. Това е поредната битка от глобалната война между двете компании, коментира AFP, цитирана от сайта PhysOrg .

Двете компании са вкопчени в серия от дела по целия свят, свързани със спорове за права върху технологични и дизайнерски патенти за техните смартфони и таблетни компютри.

Южнокорейското бизнес издание Maeil Business Newspaper цитира официални представители на Samsung, според които компанията им възнамерява да стартира стратегически съдебни процедури срещу новия смартфон на Apple, който мнозина очакват с голямо нетърпение да излезе следващият месец.

От Samsung казват, че още не са решили дали да заведат делото в родната Южна Корея или това да стане в трета държава. Все още не е ясно и дали смартфонът на Apple се бори само за позиция на местния пазар или Samsung ще се бори за забраната му по целия свят.

От доста време Apple обвиняват Samsung в копиране на технологията и дизайна на iPhone и на iPad. Поради тази причина щатската компания беше подала оплаквания в Германия и Австралия с цел забраната на телефоните на Samsung от серията Galaxy S и таблета Galaxy Tab.

По-рано през този месец корейската компания беше принудена да оттегли новото си таблетно PC от важното международно изложение за електроника в Берлин, след като германски съд одобри жалба от Apple и забрани продажбите и маркетинга на продукта.

Въпреки свирепата конкуренция Apple е един от най-големите клиенти на произвежданите от Samsung чипове и дисплеи.

Водещи

Най-четени