Samsung купува технология за мобилна свързаност 18.07 | 09:47

Kорейският гигант ще придобие мобилното звено на британския производител на чипове CSR

От Георги Георгиев

Корейският технологичен концерн Samsung ще отдели 310 млн. долара в брой за закупуването на бизнеса на британския производител на чипове CSR, създаващ технологии за мобилна свързаност и локализиране на обекти на, информира AP.

Във вторник от Samsung съобщиха, че сделката ще им даде правото да използват патенти, свързани с Bluetooth технологията, прецизността на безжичните технологии и GPS системите. Те се използват в редица мобилни устройства, в това число смартфони и таблети.

В следствие на сделката корейската компания ще наеме над 300 от служителите на CSR и ще закупи акционерен дял от британската компания, възлизащ на 34 млн. долара в обикновени акции. Желанието на ръководството на Samsung е да финализира сделката до края на тази година.

Представители на Samsung коментираха, че целта на сделката е да се подсили звеното си за производство на мобилни чипове. Днес корйският гигант доставя мобилни чипове на много от големите производители на смартфони и таблети, в това число и на най-големия си конкурент Apple.

Най-четени