Samsung настъпва и към пазара на Windows Phone 8 01.08 | 08:12

Гигантът подготвя два нови телефона – Odyssey и Marco, които ще работят под новата ОС на Microsoft

От Георги Георгиев

Корейският гигант Samsung изглежда подготвя две нови мобилни устройства, които ще работят под новия Windows Phone 8, съобщава The Verge.

Тази информация е изтекла от документи, които компанията е представила тази седмица пред съда във връзка с дело между Samsung и Apple. Според нея корейската компания подготвя два нови телефона под Windows Phone 8, наречени Odyssey и Marco.

Според книжата и двете устройства ще разполагат с чипсет Qualcomm MSM8960. Това е същата "система на чип", която Microsoft използват за тестване на Windows Phone 8.

Описан като "смартфон-икона" моделът Odyssey ще разполага с 4,65-инчов Super AMOLED екран с HD резолюция и 8-мегапикселова камера. От Samsung посочват, че телефонът им ще разполага с NFC (Near Field Communication) функционалност, която ще оползотвори заложената в Windows Phone 8 екстра за мобилни разплащания Wallet Hub и функционалността Tap + Send.

Вторият моделът – Marco, ще разполага с 4-инчов S-AMOLED дисплей с WVGA резолюция и 5-мегапикселова камера. И двата смартфона ще разполагат с връзка към 4G мрежата по стандарта LTE.

Ако може да се вярва на тази информация, Samsung ще пусне двете си предложения на датата, когато трябва да се появи и новият Windows Phone 8.

Водещи

Най-четени