Samsung превръща таблетите си в дистанционни 12.04 | 11:33

Чрез нестандартни ъпгрейди в Galaxy Tab 2 корейската компания се опитва да отговори на новия iPad

От Георги Георгиев

Южнокорейската Samsung – най-сериозният конкурент на Apple на пазара на таблетни компютри от типа iPad, актуализира моделите си с нови функционалности, които ще ги направят по-конкурентни на световния пазарен лидер, информира AP.

Едно от подобренията е свързано с нова функционалност, която ще позволи таблетите да бъдат използвани като универсални дистанционни за развлекателния център на Samsung.

По отношение на новия Galaxy Tab 2 от компанията предвиждат възможност за добавяне на допълнителна памет под формата на малки паметови карти. Втората версия на популярния таблет ще се предлага в два размера. 7-инчовият вариант ще се появи на пазара на 22 април на цена от 250 долара, а 10-инчовият ще бъде пуснат на 13 май и ще струва 400 долара.

В опитите си да предложат добра алтернатива на iPad, днес и други конкуренти на Apple експериментират с таблети с различни размери и функционалности. Тази седмица Toshiba представи таблет с гигантски 13,3-инчов екран, който изпъква на фона на 9,7-инчовия iPad.

Днес обаче таблетът на Apple продължава да доминира на пазара с дял от 60% за изминалата година, показва проучване на изследователската компания IDC.

По отношение на всички видове таблети най-силният конкурент на Apple се оказва Amazon.com. Нейният Kindle Fire обаче е на половината на големината и цената на iPad, което го поставя в малко по-различна категория.

За разлика от бъдещия Galaxy Tab 2, iPad не разполага с възможност за разширение на паметта или на инфрачервен диод за контрол върху телевизора или кутията на кабелния доставчик. Силата на представения през март таблет на Apple обаче се крие в екрана с ултрависока резолюция, бързия процесор и възможността за връзка към LTE мрежите (при най-скъпите модели).

За съжаление новите модели на Samsung няма да разполагат с екрани с висока резолюция, макар част от анализаторите да смятат, че корейската компания е един от доставчиците на дисплеите на новия iPad.

Водещи

Най-четени