Samsung представи компютри под Windows 8 06.06 | 08:53

Корейският гигант стана поредната компания, залагаща на новата операционна система на Microsoft

От Георги Георгиев

Във вторник (5 юни) Samsung представи първите си ноутбуци и таблетни компютри, работещи под Windows 8. С тях южнокорейският електронен производител се превръща в поредната компания, която използва дългоочакваната нова версия на операционна система на Microsoft, коментират от AFP.

Samsung демонстрира новите си продукти по време на откриването на водещото азиатско ИТ изложение Computex, което се провежда в тайванската столица Тайпе. В тях влиза хибридният преносим модел Series 5 Hybrid, съчетаващ в себе си едновременно лаптоп и таблет.

"Посетителите ще могат да видят здравата връзка между Samsung, Microsoft и Intel”, коментира Лорайн Цао, говорителка на Samsung за Тайван.

Новините идват ден след като тайванските конкуренти от Acer и Asus също представиха продукти, работещи под Windows 8, който ще бъде във фокуса на тазгодишния Computex.

Междувременно ново проучване показа, че Samsung e задминала Amazon през първите три месеца на годината и така е заела второто място в глобалния пазар на таблети, но все още изостава сериозно от лидера Apple и нейния iPad.

Windows 8 се изтъква като дългоочакваният отговор на Microsoft към възхода на операционните системи за мобилни устройства като iOS на Apple и Android на Google. За момента създадената от Бил Гейтс компания все още не е обявила официална дата за пускането на хибридния си продукт, като предположенията са, че той ще се появи през октомври.

Водещи