Samsung създаде уеб браузър за VR. Потребителите управляват менютата с поглед 03.12 | 13:39

И по конкретно Gear VR

От Ивайло Коралски

Само няколко седмици след премиерата на VR "каската" на Samsung, софтуерът за въпросната расте мълниеносно. Основното съдържание обаче се състои от игри и видео. Корейският гигант държи да поддържа новата си платформа свежа софтуерно. Именно това е основната причина за последното предложение, представляващо интернет браузър за Gear VR.

Според компанията потребителите могат да използват новото приложение (към днешна дата все още в бета), за да се насладят на интернет по още по-поглъщащ начин. Освен възможността за браузинг в 360 градуса и 3D видео стрийм, интернет браузърът на Gear VR поддържа и видео възпроизвеждане в HTML5.

Очаквано, потребителите ще трябва да набират желаните от тях уеб дестинации. Поради тази причина Samsung е добавил и режим за разпознаване на глас към браузъра.

Друг режим, Gaze, пък, дава възможност да управление на менютата с поглед – надяваме се подобен режим да работи адекватно, защото поне на хартия звучи повече от привлекателно.

Ако разполагате с висок модел Galaxy телефон и Gear VR, браузър приложението вече е налично в своя бета вариант. Достъпно е през Oculus Store и поддържа Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 4 и Galaxy Note 5.

Повече за виртуалната реалност, тук.

Водещи

Най-четени