Samsung със сериозни съкращения 08.09 | 17:11

Освобождава 10 процента от офис персонала си

От Ивайло Коралски

Според корейския всекидневник Economic Daily, Samsung се подготвя да освободи 10 процента от офисния си персонал. В последните няколко години електронният гигант изпитва трудности, най-вече заради намаляващите прогресивно продажби на техните смартфони.

Съкращенията ще се случват поетапно в рамките на следващата една година. За основния щаб на компанията в Южна Корея работят почти 100 хиляди души.

Независимо че последната смартфон линия беше приета радушно от критиката, Samsung не успя да я превърне в такава, която да покачи значително печалбите на компанията.

С всяко следващо тримесечие количеството, пускани към пазара смартфони намалява. Samsung изпитва трудности да се пребори с Apple при високия клас смартфони, докато китайските производители са завзели средния и нисък клас с достатъчно качествени предложения на по-ниски цени.

"Samsung се подготвя за стягане на колана, тъй като от никъде не се вижда покачване на приходите в следващите няколко години", споделя Чунг Чанг Уон от анализаторската агенция Nomura Holdings Inc.

По данни на Bloomberg продажбите на Samsung са генерирали 171 милиарда долара в рамките на фискалната 2014 година. Сума, много подобна на генерираната предходната година.

Съкращаването на персонал ще позволи на Samsung да увеличи чистата си печалба, дори продажбите да останат на същото ниво и в следващите няколко години.

За момента липсва официално становище от страна на корейския гигант.

Водещи

Най-четени