Samsung ще се похвали с нов таблет в Барселона 13.01 | 08:31

Корейската компания се цели в повече продажби през 2011 г.

От Любомир Тасев

Samsung крои планове да продаде повече смартфони през тази година след представянето на Google Nexus S, информира електронното издание Techtree.

Компанията си постави за цел да реализира на пазара 60 млн. мобилни телефона през 2011 г.

Можем да очакваме да видим по-мощни и по-впечатляващи устройства, като например най-тънкия апарат с операционна система Android - Infuse 4G, който бе представен на Международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас CES 2011.

Англоезичният вестник Korean Times съобщи, че Шин Йон-Кюн, който оглавява поделението на Samsung за мобилни комуникации, е потвърдил, че новата версия на Galaxy S ще бъде представена на тазгодишното издание на Световния конгрес на мобилните технологии в Барселона, което започва на 14 февруари.

За наследника на Galaxy S се заговори през ноември. По думите на Шин, новият модел ще е снабден с двуядрен процесор – вероятно Nvidia Tegra T20 CPU или някой нов чип на Samsung.

Дисплеят му вероятно ще използва технологията AMOLED Plus (Active Matrix Light Emitting Diode), която се характеризира с по-голяма гъстота на пикселите.

Без съмнение новият Galaxy S ще е с инсталирана мобилна операционна система Google Android 2.3 Gingerbread.